22 december 2020

En stark avslutning på året

NMV Group går starkare än någonsin. Vi har glädjen att berätta att vi i december har sålt en slaggtruck SH60 till Pentti Hämeenaho Oy, entreprenör för SSAB Raahe i Finland. Det är den andra SH60 som levereras till Pentti Hämeenaho Oy, vilket visar på kundnöjdhet och förtroende.

Raahe, Brahestad på svenska, ligger på Bottenvikskusten i Österbotten, mittemot Skellefteå. Där har SSAB 2 600 anställda och ett eget yrkesinstitut. Inriktningen är stålproduktion inom grov- och tunnplåt och stålverket är enormt: cirka 500 hektar med 40 km vägar, mer än 30 km järnvägsspår, inklusive egna tåg och lokförare samt en egen hamn där cirka 600 fartyg löper in varje år.

Försäljningen av slaggtruck SH60 till SSAB Raahe utgör vår tredje slaggtrucksorder på kort tid. Tillsammans med vårt dotterbolag Kiruna Utility Vehicles har vi verkligen tagit hem tillverkningen av specialfordon för stål- och smältverk till Norrbotten. NMV Group är således inte bara en stark leverantör till gruvindustrin utan utrustar och servar hela kedjan fram till ståltillverkning. Vi bygger slaggtruck SH60 från grunden med egna ritningar. Fordonet är stort och involverar alla avdelningar inom NMV Group.

En annan order på fordonssidan som sysselsätter oss just nu är produktion av tre betongfordon med destination Malmberget, två laddfordon till LKAB Kiruna samt ett laddfordon till LKAB Malmberget. Intresset för våra specialfordon är stort och det är något som gläder oss extra mycket i dessa tider.

Det går även bra för NMV i Luleå och NMV i Piteå. NMV i Luleå har mycket att göra, framförallt för en av deras största kunder, Valutec – specialisten på virkestorkar med verksamhet i Skellefteå. NMV i Piteås kunder finns till stor del inom processindustrin vid kusten och företaget är även en viktig resurs för NMV i Kiruna. Alla företag i koncernen jobbar för högtryck och kommer att ha mycket att göra ett bra tag framöver.

Utan våra duktiga medarbetare som bidrar till den positiva NMV-andan hade situationen stundvis varit svår att hantera. Vi söker alltid efter fler medarbetare inom svets, maskin, hydraulik samt till vår fordonsavdelning. Skicka gärna in en spontanansökan!

Trots ett bra år ordermässigt så lägger vi gärna 2020 bakom oss och önskar en snabb normalisering av världsläget. NMV i Kiruna väljer i år att stödja den lokala handeln genom att ge alla lokalt anställda ett presentkort via Stadsliv Kiruna i julklapp.

Vi önskar alla kunder, samarbetspartners samt nuvarande och tidigare medarbetare en god jul och ett gott nytt år!

Relaterade nyheter