12 mars 2019
Slangmatare från NMV Group i Kiruna.

Betydande fordonsorder till NMV Group

NMV Group har skrivit kontrakt på leverans av tre rasladdningsfordon till LKAB i Kiruna. Det första fordonet ska levereras i november.

För att möta morgondagens gruvbrytning har NMV Groups avdelning för specialfordon tillsammans med LKAB gjort en del modifikationer och uppdateringar i den tidigare versionen av NMV:s rasladdningsfordon. Det nya fordonet kommer bland annat att utrustas med en större sprängmedelstank och digitaliserad kommunikation med gruvplaneringssystemet. Även laddslangens matarsystem kommer att utvecklas för att framtida arbeten ska bli ännu säkrare och mer precisa.

– Vi står alltid redo att anpassa våra produkter efter kundens behov. Gruvbrytning är en verksamhet i ständig förändring vilket innebär att vi måste vara lyhörda mot våra kunder och planera för framtiden, säger Jimmy Björnström, konstruktionschef vid NMV Specialfordon.

Roger Lärkmo som arbetar med teknikutveckling och strategiskt inköp vid LKAB berättar om samarbetet:

– NMV har en lång historik av att tillverka gruvfordon, i det här fallet rasladdare. Det känns bra att vi har en leverantör i Malmfälten, det underlättar mycket för den kontakt som behövs för att åstadkomma en bra produkt. Det är väldigt viktigt att kund och leverantör förstår varandra.

NMV Group tackar för förtroendet att fortsatt få leverera fordon i världsklass till LKAB och svensk gruvindustri.

Relaterade nyheter