15 juni 2015

Omfattande uppdrag hos SSAB

NMV Piteå påbörjar i dagarna ett omfattande uppdrag hos SSAB. Uppdraget kommer att pågå under cirka 10 veckor och sysselsätter 40 personer.

Uppdraget består i underhållsarbete i samband med SSABs underhållstopp och kommer att pågå från vecka 24 och 75 dygn framåt.

– Det kommer att vara vår fasta personal som växlar med vår sommarpersonal så vår personal blir inte utan semester, säger Pär Fahlman, vd på NMV Piteå.

Man har också stor nytta av att vara en stor koncern och företagsgrupp. De olika bolagen har varierande arbetsbelastning under året och man kan på så sätt ta in resurser från andra bolag inom NMV Group.

Med en samlad personalstyrka på cirka 250 personer inom företagsgruppen NMV Group finns det kompetent personal från andra bolag som kan sluta upp som resurs.

– Det finns också många som hellre arbetar under sommaren än är lediga och det har vi tagit vara på, fortsätter Pär. Att låna in resurser från våra systerbolag gynnar även kunderna eftersom det är kompetent personal som är väl insatta i arbetet och rutinerna kring säkerhet och så vidare.

Relaterade nyheter