3 juni 2010
Nybergs Mekaniska. Hydraulteam. Nicklas Bergqvist, Mattias Wiss, Patrik Hannu, Henrik Henriksson.

NMV satsar på hydraulik

Den omfattande ut- och ombyggnationen av våra lokaler har bland annat resulterat i en helt ny monteringshall för specialfordon och fordonshydraulik.

På bilden syns Nicklas Bergqvist, Mattias Wiss, Patrik Hannu och Henrik Henriksson som monterar hydrauliken på Bolidens Sligvagn Aitik 36.

En stark och tillgänglig hydraulikkompetens gör oss bättre rustade att möta våra kunders efterfrågan på service och reparation av hydrauliska maskiner och komponenter. Investeringen är även ett viktigt steg i satsningen på egna produkter och tekniklösningar, t ex våra specialfordon och de malmvagnar vi tillverkar som en del av konsortiet Kiruna Wagon. Genom att erbjuda service och akuta reparationer till våra kunder lär vi oss mycket som vi har nytta av när vi själva bygger driftsäkra hydraulsystem.

På uppdrag av Boliden tillverkar Kiruna Wagon Sligvagn Aitik 36 där Nybergs Mekaniska Verkstad står för montering av det hydraulsystem som öppnar taket vid lastning och lossning. Av miljöskäl måste kopparkoncentratet fraktas i slutna vagnar från Bolidens dagbrottsgruva Aitik i Gällivare till smältverken i Rönnskär utanför Skellefteå. Sträckan på 38 mil innebär att hydraulsystemet har konstruerats med tanke på såväl vikt som effektivitet och driftsäkerhet.

Nybergs Mekaniska Verkstad erbjuder konstruktion och dimensionering av hydrauliksystem samt försäljning och installation av hydraulkomponenter och centralsmörjningssystem. Under 2010/2011 genomför vi fortsatta investeringarna i en än mer mångsidig hydralikavdelning.

Vi är återförsäljare för bland andra:

BTI, Lincoln, AMAB och PMC Hydraulics.

Relaterade nyheter