15 maj 2008

NMV i Jokkmokk

Under Juni månad har Nybergs Mekaniska Verkstad AB, med säte i Kiruna, förvärvat Åströms CNC-bearbetning i Jokkmokk. Förvärvet görs i första hand för stärkt kapacitet inom skärande bearbetning och tillverkning av små till medelstora detaljer. Åströms har med framgång levererat metallbearbetning i CNC-teknik, svarvning/fräsning, reservdelstillverkning och nyproduktion för bl.a elektronikindustrin. Vi på Nybergs Mekaniska ser först och främst denna kompetens och erfarenhet som en stor tillgång för säkra och exakta leveranser – men också för en mer komplex produktutveckling.

Verksamheten kommer från och med 08/07/01 att bedrivas i namnet Nybergs Mekaniska Verkstad AB Jokkmokk.

Nybergs Mekaniska Verkstad AB är ett expansivt verkstadsföretag med siktet inställt på starkare produkter för större marknader. Under 2007 slog vi oss in på Dagens Industris Gazellista över norrbottens snabbast tillväxande företag. Ett betyg på vår offensiv, men också en utmaning: Att tillväxa med kvalitet. Under åren 2005-2007 ökade vår omsättningen från 60 till ca 100 mkr. Vi arbetar i ett brett spektra av produkter och tjänster för tung och tillverkande industri. I kategorierna: konstruktion, maskinbearbetning, montage och hydraulik.

Bernt Åström kommer att finnas kvar som platschef och det är vår övertygelse att vi tillsammans går en positiv utveckling till mötes. Jokkmokksfilialen har naturligtvis tillgång till de resurser och den kapacitet som finns hos Nybergs Mekaniska i Kiruna. Vi vill informera om detta och hälsa gamla och nya kunder samt leverantörer och partners välkomna att tillsammans med oss jobba vidare mot Nybergs Mekaniskas slogan för 2008: Starkare produkter för större marknader.

Hälsningar

Bernt Åström, Anita Fors och Niklas Pääjärvi