12 mars 2015
Bystronic BySprint Fiber 4020.

Toppmodern fiberlaser hos NMV

Hos NMV i Luleå är vår toppmoderna fiberlaser nu i full drift. Maskinen är unik i sitt slag med ett växelbord som tar plåtar upp till 4 x 2 m och kapacitet att skära upp till 15 mm tjocklek i rostfritt/aluminium och 20 mm i normalt stål. Med framtida uppdateringar av maskinen så kommer det att bli möjligt att skära i ännu tjockare material.

Fiberlasern, som är levererad av Bystronic Scandinavia, är av modellen BySprint Fiber 4020 och på 6 kW och har en fantastisk skärhastighet på upp till 50 m i minuten. Maskinen skär i alla elektriskt ledande material.

Maskinen som skär med hög hastighet och extrem precision stärker koncernens redan avancerade maskinpark där bland annat långa kantpressar, stansmaskiner och plasmaskärare ingår.

– Med den här investeringen i vår maskinpark utökar vi ytterligare vår möjlighet att erbjuda högkvalitativa produkter till ett konkurrenskraftigt pris, främst till industrin men även till den privata konsumtionssektorn, säger Peter Johansson, vd på NMV i Luleå.

Kvävgasanläggning
NMV i Luleå har också investerat i en kvävgasanläggning från Atlas Copco som levererats och installerats av ITSAB i Luleå. Anläggningen producerar den kvävgas som används i fiberlaserns skärprocess och att producera gasen på plats är ett bättre alternativ för miljö och säkerhet såväl som driftsekonomi.

kvaävgasanl_webb

tomasnilsson_webb

Relaterade nyheter