17 april 2020
SH60 kan levereras med en slaggbytta som en komplett lösning för effektiv slagghantering.

Slaggtruck SH60 – en trotjänare i ny tappning

Det har nu snart gått ett år sedan Kiruna Utility Vehicles, ett dotterbolag till NMV Group, levererade den senaste versionen av slaggtruck SH60, utrustad med en helt ny förarhytt, till Bolidens smältverk i Harjavalta i Finland.

– Utvärdering tillsammans med kund visar att trucken fungerar bra och att personalen är väldigt nöjda med förarmiljön, säger Niklas Pääjärvi, affärschef och delägare i NMV Group.

I framtagningen av den nya hytten till den senaste generationen SH60 har förarupplevelsen varit i centrum. Hytten erbjuder bästa arbetsmiljö och komfort både ergonomiskt och operativt. Med modernaste dämpning blir körupplevelsen mjuk och fin samtidigt som rejäl ljudisolering och ACC bidrar till ett behagligt arbetsskift för föraren. Utöver den goda komforten har den nya hytten stora utrymmen och ett stort synfält tack vare de stora glasrutorna. Detta tillsammans med dubbla displayer ger maximal överblick av arbetet och truckens funktion. Den multifunktionella joysticken är integrerad och följer med när föraren vänder stolen 180 grader för operation av slaggbyttan.

Trucken Slag Hauler SH60 är tillverkad av NMV Groups dotterbolag Kiruna Utility Vehicles som är specialiserat på fordon för stål- och smältverk.

 

De två displayerna ger ett intuitivt operatörsgränssnitt och assisterar både vid körning och vid operation av byttan. Displayerna visar endast relevant information för det aktuella arbetsmomentet och signalerar vid larm från systemet.

Styrsystemet är ett CAN buss-system indelat i fyra bussystem, vilket ökar servicevänligheten. Hela lösningen är baserad på SAE J1939-protokollet.

Andra fördelar hos den nya hytten är passagerarsätet, som förenklar vid utbildning av nya förare, och de utökade förvaringsmöjligheterna. En slaggtruck av den här modellen är ofta i bruk i ca 30 år och för att underlätta uppdateringar, anpassningar och underhåll av hytten är interiören modulariserad.

– Vi är väldigt nöjda med de steg vi har tagit i utvecklingen av SH60 och är mycket glada att kunna visa upp trucken och dess många fördelar i en ny produktfilm, avslutar Niklas Pääjärvi.

Kiruna Utility Vehicles

Kiruna Utility Vehicles är ett dotterbolag till NMV Group och specialiserat på fordon för stål- och smältverk. Företaget har ett nära samarbete med NMV Specialfordon som inriktar sig på fordon för process- och gruvindustri. Tillsammans kan de två företagen bygga nästan vilket specialfordon som helst. Tillsammans med systerföretaget Kiruna Wagon finns även kompetens att bygga spårbundna specialfordon.

Välkommen att kontakta oss för mer information om Slaggtruck SH60.

www.kirunauv.se

Relaterade nyheter