30 juni 2014
Laserskärare

Norrbottens modernaste plasmaskärare hos NMV

NMV i Kiruna är ensamma i Norrbotten med en plasmaskärare av denna dignitet. Det unika med denna maskin är att man kan kombinera 3D skärning med rörskärning.

Plasmaskärararen är av modell AMG FSC-3500D med ett 5-axligt skärhuvud och en rörskärningsmodul som tillägg Det är den allra senaste tekniken på plasmaskärning som kan både hålskära och fasskära samt kapa rör från 50 mm upp till 500 mm i diameter och upp till 6 meters längder. Maskinen klarar allt från tunnplåt och märkning av materialet till skärning i grov plåt.

Den nya plasmaskäraren ersätter en äldre gasskärare som tjänat oss under många år. Den nya plasmaskäraren kan tack vare sitt 5-axliga skärhuvud göra försänkta hål direkt i materialet vilket tillsammans med rörskärningsmodulen öppnar upp för fler och nya arbetsmöjligheter. I ståltjocklekar upp till 30-40 mm skär den nya maskinen betydligt snabbare än sin föregångare och är därigenom också ett ekonomiskt sett bättre alternativ.

Investeringen innebär en väsentlig uppgradering av vår maskinpark och bidrar genom sina funktioner och sin kapacitet till att vässa vårt erbjudande ytterligare.

Maskinen har ett arbetsområde på 3 x 6 meter och det medföljande vattenskärbordet samlar upp damm och smuts vilket bidrar till en renare arbetsmiljö.

NMV_bild_exempel_plasmaskurna_detaljer_141103_low

Vi arbetar kontinuerligt genom ständiga investeringar och uppgraderingar för att alltid ha den maskinpark som är optimal för dina uppdrag.

För mer info ring eller maila Leif Larsson
Tel: 070-664 81 76
Mai: leif@nybergsmek.se

NMV_bilder_Personal Leif larsson

Relaterade nyheter