1 december 2017
En av Valutecs energisnåla kanaltorkar.

NMV Luleå tillverkar i rostfri plåt för ledande leverantör av virkestorkar

En av NMV Luleås största kunder är Valutec i Skellefteå som är Nordens och en av Europas ledande leverantörer av virkestorkar till sågverk.

Valutec Group är en privatägd svensk koncern med säte i Skellefteå och dotterbolag i Finland, Ryssland och Kanada. Koncernen förfogar över marknadens bredaste produktprogram baserat på svenskt och finskt kunnande inom virkestorkning och är med över 4 000 levererade virkestorkar en ledande producent i Europa.

NMV Luleå tillverkar flera av de rostfria komponenter som används till virkestorkarna: stommen, väggar, tak, fläktväggar, portelement samt många mindre komponenter.

– Vi har precis levererat en laddning med delar, det är två lastbilar som går i väg till Ryssland inom kort, berättar Johan Taavola i slutet av oktober. Johan är produktionsplanerare hos NMV Luleå och ansvarar för att produktionen till Valutec rullar på enligt uppdrag.

Valutec har varit en av NMV Luleås största kunder de senaste 15 åren och produktionen till Valutec pågår dagligen och sysselsätter 9-10 personer.

Relaterade nyheter