22 mars 2016

NMV Groups samarbete med Luleå Tekniska Universitet fortsätter

I början av september inleddes ett samarbetsprojekt mellan studenter från Luleå Tekniska Universitet (LTU) och NMV Group där studenterna fick i uppdrag att att utforma ett förslag på en ny hytt till en av dotterbolaget Kiruna Utility Vehicles stålverkstruckar.

Höstens resultat från studenterna var imponerande. Förarhyttskonceptet ASIO (bilden ovan) visar att Kiruna UV är ett steg närmare realisation av en bättre förarmiljö för stålverkstruckarna.

Även LTU-studenterna är nöjda med resultatet.

– Vi har lyckats skapa en förarhytt som inte bara förbättrar förarmiljön, men som också ser väldigt bra ut, säger en av studenterna.

Hannes Wikström, projektledare på NMV, som varit handledare under hösten instämmer och ser fram emot vidare utveckling av konceptet.

Arbetet kommer delvis att fortsätta under våren 2016 då studenterna Carl Hansols och Felicia Aneer kommer att jobba vidare med projektet då de ska skriva sitt examensarbete. Både Carl och Felicia går Civilingenjörsprogrammet Teknisk Design och Carl var en av studenterna i höstens utvecklingsprojekt.

Foto-Carl-Felicia

Examensarbetet kommer behandla interiören av förarhytten och i juni kommer de att presentera sitt resultat som kommer att ligga som underlag för framtida produktion av hytten. Till deras hjälp kommer NMV att tillverka en fullskalig förarhytt av konceptet där den nya interiördesignen kommer att testas.

Kopia av DesertKopia av Rendertry1 Kopia av KUV_SH60_Asio.22

 

Relaterade nyheter