27 mars 2019

NMV Group sponsrar Teknologkåren vid LTU

Teknikutveckling och samarbete med såväl forskning som näringsliv är viktiga framgångsfaktorer för NMV Group.

En öppen inställning till utveckling och omvärld är en central del i vår företagsvision och genom mångåriga samarbetsprojekt inom industrin har vi nått en internationell marknad med Kiruna Wagons prisbelönta malmvagnar.

Ett exempel på tidigare samarbete med Luleå tekniska universitet är utvecklingen av en ny truckhytt med ”världens bästa och säkraste förarmiljö” till vårt koncernbolag Kiruna Utility Vehicles slaggtruckar för stålverk. Under projektet byggde studenterna en fullskalig prototyp i NMV:s verkstad och den höga nivån på metod, teori och resultat resulterade i att två studenter från LTU prisades med Norrbottenakademins Teknikpris för sitt examensarbete. Slaggtruckar med den nya hytten har sedan projektets avslut bland annat sålts till smältverk i Finland.

– Vi har mycket positiva erfarenheter av samarbeten med LTU och genom att agera sponsor för Teknologkåren har vi möjlighet att uppmuntra kreativa människor som ofta har idéer utöver det vanliga, säger NMV Groups vd Mikael Pudas.

Relaterade nyheter