30 november 2012

NMV firar 65 år som företag

Nybergs Mekaniska Verkstad grundades 1947 i Kiruna av Johan Edvard Nyberg. Nyberg var en mångsidig innovatör som under sitt yrkesliv visade prov på stor kreativitet och personligt ledarskap. Efter en blygsam start i ett garage på hermelinsgatan blev Nybergs Mekaniska med innovation och teknisk skicklighet snart en attraktiv leverantör till den alltmer tekniskt utvecklade industrin.

Nybergs Mekaniska Verkstad är idag ett modernt verkstadsföretag med bred kompetens. Vi har omkring 70 anställda och en årlig omsättning på över 150 mkr.

Vi vill tacka alla medarbetare, kunder, leverantörer, finansiärer och partners som funnits med oss i stor eller liten omfattning under våra 65 första år. Vi har vuxit och utvecklats i samarbete med er. Jubileet ska inte bara uppmärksamma vår historia utan också vara en milstolpe på vår inslagna väg mot fortsatta och nya samarbeten, för utveckling, tillväxt och framtid.

Sedan företaget grundades har vi haft en oskriven regel som gäller än idag:
Alla kunder ska välkomnas och bemötas lika, vare sig det handlar om privatpersoner eller storföretag.

Nybergs Mekaniska fortsätter att utvecklas och är idag också det centrala företaget i den så kallade NMV-gruppen, där Kiruna Wagon, Malmfälten AB, Galvteknik i Norr, Kiruna Utility Vehicles, Bilfirma Dahlberg & Roos samt fastighetsbolaget Turris ingår. Dessa företag hel- eller delägs av Nybergs Mekaniska och sysselsätter tillsammans ca 160 personer och omsätter uppemot 400 mkr.

NYB_65_nyhet4

Relaterade nyheter