20 april 2015
Mikael Pudas, Anita Fors, Niklas Pääjärvi.

Mikael Pudas ny vd och koncernchef för NMV Group

NMV Group består av moderbolaget Nybergs Mekaniska Verkstad AB med säte i Kiruna samt dotterbolagen och filialerna NMV Luleå, NMV Piteå och NMV Jokkmokk. Som ett led i arbetet med att vara ett av de starkaste tillverkande industriserviceföretagen i Norrbotten har Mikael Pudas anställts som VD i moderbolaget, Mikael får även rollen som koncernchef med uppgift att ena verksamheterna för ökad effektivitet och kvalitet.

– Det här är del av vår strategiska tillväxt, vi har under många år investerat i verkstäder, maskinpark och personal på flera orter i länet och det är nu tid att maximera nyttan för oss och våra kunder genom ett samlat koncernarbete. Mikael är precis rätt person för uppdraget att ena koncernen, säger Niklas Pääjärvi, affärschef och delägare NMV.

Mikael Pudas kommer senast från LKAB där han sedan 2010 arbetat som personalchef för Mining division tillika förhandlingschef för LKAB koncernen. Innan dess var han verksamhetsansvarig för verkstadsföretaget KGS Mekaniska (idag LKAB Mekaniska) med ca 70 anställda. Han är maskiningenjör i grunden och har arbetat nära Nybergs Mekaniska redan 1995 när han arbetade som projektledare för KUJ-Stål konsortiet där NMV var en av ägarna.

– Det är hedrande och känns roligt att komma till ett företag som både har resurser och rätt man på rätt plats i en platt organisation, säger Mikael Pudas.

Tidigare VD Anita Fors tar ett steg tillbaka och finns kvar som ägare med vissa uppdrag.

Niklas Pääjärvi fortsätter sin roll som affärschef och kommer att fungera som den sammanhållande länken för bolagen som ingår i NMV-Group där bolag som Kiruna Utility Vehicles, Galvteknik i Norr, Dahlberg & Roos, Malmfälten och Kiruna Wagon ingår.

Nybergs Mekaniska Verkstad är ett anrikt företag som sedan 1947 har levererat verkstadstjänster till bland annat LKAB. Under de senaste tio åren har NMV utvecklats till en modern verkstadskoncern med över 200 anställda och man har ökat omsättningen från 27 miljoner (2003) till 240 miljoner (2013). Verkstäderna i Kiruna, Luleå, Piteå och Jokkmokk är utrustade med moderna, effektiva maskiner. Bland annat har man senaste året investerat i en ny effektiv anläggning för hålbearbetning, en fiberlaserskärmaskin som är unik i sitt slag och Norrbottens modernaste plasmaskärmaskin samt egen anläggning för att tillverka gas till skärmaskinerna. NMV har också det senaste året gjort en satsning på arbetsmiljön genom att bland annat anställa en arbetsmiljösamordnare för att ytterligare möta kunders och marknadens krav på bland annat säkerhet.

Relaterade nyheter