7 mars 2019

Generationsväxling på NMV

Vår uppskattade medarbetare Leif Larsson går i pension den 8 mars. Leif har varit en del av NMV sedan 1975 och en viktig kugge i verksamheten. Nu lämnar han över rollen som arbetsledare vid Plåt & Svets till Nicklas Bergqvist som kommer närmast från NMV Specialfordon.

Innan Leif lämnar verkstaden, för pyssel med huset och stugan i Vettasjärvi, passar vi på att träffa honom för en pratstund som innehåller både framtidsplaner och tillbakablickar.
Vi frågar Leif hur det kommer sig att han stannat så många år inom NMV Group istället för att gå vidare till andra arbetsplatser i Kiruna.

– NMV har en speciell anda, ingenting är omöjligt här. Våra många olika arbetsområden inom industrin innebär att vi har en stor bredd på uppdrag och kunder. Att aldrig riktigt veta vilka typer av arbetsuppgifter som kommer härnäst har varit både intressant och utmanande. Ingen vecka är den andra lik och jag gillar utmaningen i att tänka och ha lite uppförsbacke i arbetet, förklarar Leif.

Att utmaningar gör arbetet roligt håller även Nicklas Bergqvist med om, som nu tar över ansvaret som arbetsledare för avdelningen Plåt & Svets. Nicklas är inte på något sätt ny inom NMV Group utan har 14 års erfarenhet inom koncernen, senast från avdelningen NMV Specialfordon. Både Leif och Nicklas verkar trygga i det kommande generationsskiftet när vi möts. Stämningen är god och vi hade kunnat prata länge om både nutid och dåtid. Nicklas beskriver den breda kompetens och uppfinningsrikedom som finns inom företaget och Leif instämmer.

När vi ber Leif nämna ett uppdrag som ligger honom extra varmt om hjärtat går hans tankar till flytten av klocktornet till Kirunas nya stadshus.

– Flytten av klocktornet var ett fint jobb, särskilt då det är så lätt att se resultatet av det arbetet. Många arbeten som vi utför blir inte synliga på samma sätt eftersom de sker inom industrin. Malmvagnstillverkningen och alla specialfordon som byggts under åren betyder också mycket, vilket även Nicklas håller med om.

Närmsta tiden efter pensioneringen kommer Leif att ägna åt barnbarnsdop och att hjälpa sin dotter i Piteå med hennes hus. Efter en solsemester blir det tillfälle att landa i den nya vardagen som kommer att erbjuda mer tid till egna projekt. Leif äger två Opel -59 Kapitän som han nu ser fram emot att ägna sig åt.

Vi önskar Leif lycka till och framför ett varmt tack för hans mångåriga insats. Vi passar även på att hälsa Nicklas välkommen i sin nya tjänst.

Relaterade nyheter