8 november 2017
Påbyggnad Volymax för Volkswagen ur Bercos produktsortiment.

Ett givande samarbete för effektiv utveckling och produktion av fordonspåbyggnader

NMV Luleå tillverkar alla rambalkar och bakstammar till Bercos påbyggnader till lätta fordon. Vid en del specialdesignade påbyggnader tillverkar man även andra delar.

Skellefteåföretaget Berco är en av Sveriges större och mer erfarna tillverkare av påbyggnadsskåp för lätta och tunga lastbilar. Verksamheten startades på 1960-talet, i form av en bilverkstad med namnet Bil & Plåt AB. Efter en tid började man tillverka skåp till varubussar, bilsläp och till små och stora lastbilar.

Samarbetet mellan NMV Luleå och Berco har pågått under många år och har under de senaste åren fördjupats, berättar Robert Gustafsson som är NMV Luleås produktionsledare för leveranserna till Berco.

Verksamhetsbilder_Lulea__bakstammar_berco

Bild: Bakstammar färdiga för leverans i NMV Groups verkstad i Luleå.

Företagen bollar ofta idéer, särskilt när kunden har beställt ett specialbygge. Då förs täta diskussioner om vad som går att göra och vilken lösning som är den bästa produktmässigt och även kostnadsmässigt.

– Vårt fokus är att hjälpa Berco att hålla ett jämnt produktionsflöde. Är det akut hittar vi oftast bra lösningar. Jag tror att det är framgångsfaktorn i vårt samarbete, säger Robert.

 

Relaterade nyheter